Arriba la Tamborinada 2013

aigua-3El parc de la Ciutadella serà un any més l’escenari d’aquest esdeveniment, que en la seva 36a edició ha programat més de 30 espectacles d’escenari i itinerants, tallers i activitats de cultura popular com castellers, gegants, capgrossos i la col·laboració d’un miler de voluntaris.

“L’aigua, font de vida” serà el tema principal de la 36a edició de la Tamborinada. La nostra festa major de les entitats de la Roda, coincideix amb l’Any Internacional de la Cooperació en l’Esfera de l’Aigua. Així doncs, aquesta edició tindrà com objectiu sensibilitzar als infants i a les seves famílies sobre les oportunitats per l’enfortiment de la cooperació i els reptes que representa la gestió de l’aigua, aquest be tant preuat, davant les demandes d’accés, repartiment i subministrament d’aquest recurs. A la Tamborinada de l’aigua oferirem, a traves del joc, dels tallers i de la música, l’oportunitat de reflexionar sobre el que representa per a tothom l’aigua en les nostres vides. La festa de la Tamborinada serà un espai per conscienciar, reflexionar, millorar els nostres hàbits i fomentar valors com l’estalvi de l’aigua i potenciar l’idea de que tots podem ser agents actius en dret a l’accés d’aquest element necesari per crear vida.

El centenari del naixement del escriptor Salvador Espriu, la commemoració del mig segle des de la publicació del llibre “Els altres Catalans” de Francesc Candel i el 20 aniversari de Pallassos sense fronteres ocuparan també un espai en aquesta edició.

Són aquests valors els que volem posar aquest any en primer pla i en aquesta festa que reuneix durant un dia milers d’infants, joves i adults. Volem organitzar un any més una Tamborinada divertida, educativa i inclusiva, i aquest any 2013, a més, una Tamborinada compromesa amb el dret a l’aigua, la cultura i l’espectacle familiar, on es faci evident la importància de la feina que fan les entitats d’educació en el lleure durant tot l’any.