Assistim a la 59 Jornada Corresponsables

img-20141118-wa0001El passat 18 de novembre va tenir lloc la 59 Jornada Corresponsables en la qual es va analitzar la importància de la Comunicació Interna en el desenvolupament de la Responsabilitat Social Empresarial (RSE).

La jornada, a la qual va assistir la directora de la Roda, Anna Corbella, es va desenvolupar a l’Auditori de Gas Natural Fenosa de Barcelona i fou inaugurada pel director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom del Departament d’empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Xavier López; el responsable de Reputació i Sostenibilitat de Gas Natural Fenosa, Antonio Forts; i el president de Corresponsables i de la seva Fundació, Marcos González.
Durant la jornada, es va posar de manifest la importància que té la comunicació interna com a eina generadora de credibilitat i la seva necessitat de ser coherent amb la comunicació externa.

A la segona part de la jornada es va establir un diàleg de grups d’interès sobre com generar confiança i credibilitat en època de crisi. En relació a aquest tema, es va parlar de les noves tendències amb eines i canals de comunicació i es va posar de manifest l’existència de dos conceptes que són tendència en comunicació interna: la “cocreació”, un instrument que permet als empleats alinear-se amb la RSE de l’empresa, i la “gamificación”, que es tracta de com convertir un procés comunicatiu en un joc. Més del 50% de les persones utilitzen el mòbil per jugar i aquest hàbit és el que es vol convertir en alguna cosa que ajudi a la comunicació interna de l’organització.
Finalment, Josep Marquès, director executiu de Promoció de l’Ajuntament de Barcelona, va clausurar la jornada reflexionant sobre la Responsabilitat Social. Així, Marquès va concloure que “la RSE de vegades té cert grau d’incoherència perquè diem coses molt boniques però a la pràctica no és així”. Per aquest motiu, Marquès va ressaltar el paper de la comunicació interna i va assegurar que “els discursos inspiren menys confiança que les accions”.