TAMBORINADA 2023

Enguany la Tamborinada arriba a tres barris. Veniu a la festa!!, no us la podeu perdre!!

Dues matinals i una tarda intensa, plena de jocs, tallers, espectacles d’animació i de cultura popular. Totes les propostes estan pensades per ser gaudides per tota la família.

Nou Barris s’estrena el diumenge 19 de novembre d’11 h a 14 h en el Parc de la Guineueta. Aprofitarem per celebrar el dia dels Drets dels Infants.

Ciutat Vella torna a repetir a la Plaça Comercial del Born de Barcelona el pròxim diumenge 26 de Novembre també d’11 h a 14 h.

La Marina per primera vegada celebrarà la Tamborinada amb el Tió de protagonista, el pròxim dia 21 de desembre de 17 h a 20 h en la plaça de la Marina.

La Fundació de la Roda i totes les entitats implicades fan possible un any més que la festa continuï.

La Federació d’Ateneus, nou gestor de LA RODA

Us informem que, des del passat 1 d’agost, la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) assumeix la gestió de la FUNDACIÓ LA RODA a través d’un nou Director i un nou Patronat, amb l’objectiu de tornar a posicionar La Roda com a entitat de referència del sector.

Director:

  • Alfons Tiñena

Patronat:

  • Toni Herrera · President
  • Carme Artigas · Tresorera
  • Patrícia Julià · Secretària
  • Carme Canet · Patrona
  • Jordi Casassas · Patró
  • Gal·la Cortadellas · Patró
  • Víctor Porres · Patró

 

TAMBORINADA 2022

Veniu a la festa!!no us la podeu perdre!! El proper 20 de novembre, coincidin amb el dia dels Drets dels Infants, celebrem la 45ena Tamborinada a la Plaça Comercial del Born de Barcelona, durant tot el matí omplim la Plaça de Tallers, Jocs i Espectacles per públic familiar, us hi esperem!!

El DESLIMITA’M recupera la normalitat en la 15a edició i incorpora com a escenari el Tradicionàrius

La XV edició de la Trobada de Teatre Social fet per Joves, DESLIMITA’M es va tancar dissabte amb un èxit de públic després de reprendre la presencialitat total de la qual no vam poder gaudir a l’edició passada a causa de la Covid-19.

La trobada, organitzada per la Fundació La Roda i per l’Associació Impactat, tornava al seu format habitual i estrenava escenari al Centre Artesà Tradicionàrius, el qual va ser tot un encert per les seves característiques i implicació a la jornada.

La directora de la Fundació La Roda, Anna Corbella, assegura que “és una alegria poder recuperar la normalitat en aquesta Trobada de Teatre per Joves per què és molt important la participació activa dels nois i noies amb el públic”. Corbella precisa que “després d’aquest període dur de crisi sanitària els nois i noies es mereixen poder compartir la seva feina i fruir de les experiències compartides”.

Les obres

Gran part de les peces teatrals que es van mostrar a la trobada es tornaran a representar pels grups als seus municipis i a espais que convidaran a la participació i a la reflexió sobre els temes tractats.
El poder transformador del DESLIMITA’M no acaba el 4 de juny, continuarà aportant eines i estratègies per abordar temes com la interculturalitat, l’acolliment, el reforçament de les habilitats, l’autoestima i els conflictes i la seva resolució, entre molt d’altres.

41è Concurs BBVA de Dibuix Escolar

El Concurs BBVA de Dibuix Escolar està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA i té per objectiu servir d’estímul per desenvolupar les habilitats i capacitats dels alumnes de primària en l’àmbit del dibuix i la il·lustració.

Els nens i nenes guardonats han estat convocats amb la seva família i mestres a un acte presencial, on han pogut gaudir de l’espectacle “Passa volant…Reciclant!”. Aquesta programació contractada per l’organització, forma part del programa “Medi Ambient” impulsat per la Fundació La Roda i que utilitza diverses formes d’expressió cultural i artística per sensibilitzar a infants i joves.

Aquesta elecció ha estat una forma més de compromís per part de la Fundació Antigues Caixes Catalanes vers la societat, la cultura i el lleure, ja que La Roda destina els beneficis de les programacions contractades al desenvolupament de projectes socials i culturals que la fundació du a terme arreu de Catalunya.

Amb aquest consurs, que es va instituir l’any 1982, es treballa des de vessants tan diverses com la plàstica, la llengua catalana i els valors socials i cívics.
Els treballs premiats il·lustraran un nou llibre de contes de la col·lecció “Concurs de Dibuix Escolar”, publicat per Editorial Mediterrània.

“DESLIMITA’M” Descobreix el poder transformador del teatre protagonitzat per joves d’entre 12 i 20 anys.


El Centre Artesà Tradicionàrius acollirà el dissabte 4 de juny, de 9:30 a 14.30 hores,
la XV Trobada de teatre social fet per joves, Deslimita’M.

Deslimita’M és una jornada teatral que fa homenatge als grups d’adolescents formats als diferents centres educatius d’arreu de Catalunya  i així mostrar la importància i els beneficis del teatre social.

En aquesta edició participen al voltant de 150 joves d’entre 12 i 20 anys en una posada escènica on cada grup presentarà una peça de teatre de quinze minuts relacionada amb els conflictes i inquietuds que afecten els seus protagonistes en el dia a dia i que hauran preparat durant el curs escolar en el marc del projecte Actuem! Teatre Social per a Joves.

Després de la representació els espectadors estan convidats a participar en un petit fòrum on podran dialogar amb els protagonistes de cada obra.

Totes les temàtiques de les peces giren al voltant dels conflictes i les situacions socials que afecten els joves i que han creat mitjançant tècniques de teatre social i de teatre de l’oprimit. L’objectiu és desenvolupar la consciència crítica.

La iniciativa està organitzada per la Fundació La Roda, que treballem per afavorir la cohesió i la transformació social a través de la cultura, i l’Associació ImpactaT, que utilitza el teatre com a eina d’intervenció social.

Els grups convidats en l’edició d’enguany són l’Esplai Juvenil el Satèl·lit de Montornès del Vallès, l’UEC la Mina de Barcelona, l’Aula de Teatre El Coro de Sentmenat, l’Institut Rambla Prim de Barcelona, el Casal de Joves Palau Alòs de Barcelona, l’Institut Miquel Tarradell de Barcelona, l’Institut Milà i Fontanals de Barcelona, l’Institut Manuel Vázquez Montalban de Sant Adrià del Besòs, la Fundació Mans a les Mans de Barcelona, el Casal de Joves de Sant Just Desvern i el Grup de Joves de Badia del Vallès.

La XV edició del Deslimita’M compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació «la Caixa». Col·labora la Fundació SGAE, el Teatre Nacional de Catalunya i el Centre Artesà Tradicionàrius.

Dia: Dissabte, 4 de juny de 2022
Hora: De 9:30 a 14:30 hores
Lloc: Centre Artesà Tradicionàrius, Plaça Anna Frank, s/n 08012 Barcelona
ENTRADA GRATUÏTA