Comença l'Escola d'Estiu del Voluntariat


La 15a Escola d’Estiu del Voluntariat es va inaugurar el passat 2 de juliol a la Casa del Mar de Barcelona. A l’acte hi van assistir la presidenta de La Roda, Lluïsa Celades, i la directora, Anna Corbella.

 L’Escola d’Estiu del Voluntariat és un espai de formació organitzat pel Departament de Benestar Social i Família que el duen a terme escoles del Pla de formació del voluntariat de Catalunya, com l’Escola de Formació de la FCVS, i altres entitats especialitzades.

Aquesta 15a edició compta amb un total de 55 accions formatives amb una previsió de més de 1.000 participants. I com a novetat, els cursos s’impartiran a diverses ciutats de Catalunya i hi haurà seminaris i cursos en línia. D’aquesta manera es renova el format de les edicions anteriors i es potencia l’oferta formativa de la Generalitat amb motiu de la Capitalitat Europea del Voluntariat de Barcelona per aquest any 2014. La 15a Escola d’Estiu del Voluntariat va dirigida a les persones voluntàries, als coordinadors de voluntariat i als dirigents de les entitats sense ànim de lucre, si bé hi ha una oferta de cursos d’iniciació oberta a la ciutadania en general.

Jornada 25è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’Infant


La directora de La Roda, Anna Corbella, va assistir a la inauguració d'una jornada que commemora el 25è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l'Infant

El passat 3 de juliol va tenir lloc una jornada per reflexionar sobre els reptes en matèria d’infància organitzada per la Taula Nacional de la Infància de Catalunya, la PINCAT i Unicef. A la jornada van participar 250 representants d’entitats socials, administracions, universitats i altres agents i va ser inaugurada per la Núria de Gispert, Presidenta del Parlament de Catalunya, Neus Munté, Consellera de Benestar Social i Família, Anna Folch, Presidenta d’UNICEF Comitè Catalunya i Paco Estellés, Coordinador de la Plataforma d’Infància de Catalunya.

RSC: Un recurs de bones pràctiques

Durant la 5a Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya, que es celebra del 7 al 12 de juliol a Barcelona, La Fundació La Roda serà una de les entitats protagonistes a l'acte de lliurament del distintiu “Etiqueta responsable” atorgat per l'Associació +Responsables i la consultora Ingenería Social SAL.

L'entrega, que anirà a càrrec del Conseller d'Empresa i Ocupació Felip Puig i l'alcalde de Barcelona Xavier Trias, és un reconeixement a les bones pràctiques i a la gestió responsable i amb valors dins el món de la cultura i el lleure.

Neix “El País que Volem”

 

El País que Volem, l’eina ciutadana per construir la Catalunya del segle XXI

 

La presidenta de la Fundació La Roda, Lluïsa Celades, va assistir el passat 29 de maig a l'acte de presentació de “El País que Volem” que va tenir lloc al Born Centre Cultural. El coordinador, Martí Olivella, va explicar les característiques d'aquest nou projecte acompanyat de la vicepepresidenta de “El País que Volem”, Alícia Casals, del membre del secretariat de l'ANC, Jordi Manyà i del president de l'ENS, Antoni Carner.

La Tamborinada commemora els fets del 1714

Finalment el bon temps ha acompanyat aquest diumenge la festa major de les entitats de la Fundació La Roda: La Tamborinada amb més de 100.000 persones previstes que passaran per la Ciutadella durant tot el dia. Ningú ha volgut faltar a la cita amb les entitats del món de la cultura i el lleure d'arreu de Catalunya.

En aquesta 37a edició, dedicada a la commeració del Tricentenari, les més de 80 entitats que formen part de La Roda han viatjat en el temps per retornar els jocs i tradicions de l'època tal com es feia a la Catalunya de fa 300 anys. Els gremis dels macips de ribera i els bastaixos, dels pintors, dels oripellers, dels barretaires, dels perxers, dels mestres d'aixa, dels confiters, dels dauradors, dels taverners, dels flequers i fornes han servit per il·lustrar els escenaris dels espectacles repartits pel parc, fent l'ullet a la històrica Barcelona dels oficis.

Entrevistem a Inés Valls, il·lustradora del cartell de la Tamborinada2014


No puc estar més feliç d’haver aportat el meu petit granet de sorra i a sobre, de compartir cartell amb la tipografia que va crear l’Anna Vives. Un luxe tot plegat!!

Inés Valls és llicenciada en econòmiques, màrqueting i RRPP i vinculada al món de l'art des de sempre. Les seves obres es caracteritzen per un estil naïf que va perfeccionar a Saint Martin's School de Londres i a l'escola de disseny Bau de Barcelona. Les seves dues passions són la comunicació i la il·lustració, que compagina actualment realitzant exposicions itinerants en l'àmbit nacional, fent encàrrecs a particulars i empreses a més de col·laborar com a decoradora i estilista freelance.

Empreses solidàries

 


Entrevistem a Silvia Lozano López, Responsable Regional de Relacions amb la societat de Corporació Pascual.

"Calidad Pascual" és una de les empreses privades que ens ajuden a la Tamborinada fent donació dels seus productes. Aquesta empresa és un clar exemple de corporació que porta la Responsabilitat Social Corporativa a un altre nivell. En les passades memòries presentades per l'empresa sobre Responsabilitat Social Corporativa, va donar a conèixer una aportació anual de més d'1,8 milions d'euros al tercer sector i al mecenatge i vint iniciatives des del Grup de Voluntariat.

Com es construeix una campanya important a partir de les accions de Responsabilitat Social? En Pascual utilitzem un concepte diferent per explicar la nostra estratègia de responsabilitat social. Aspirem a la creació de valor compartit, és a dir, a integrar plenament la responsabilitat corporativa en la planificació i gestió de la companyia, tenint en compte les expectatives dels nostres grups d'interès. 

Rodem a la festa "Un cop de mà"


Milers de persones han participat aquest cap de setmana a la festa solidaria “Un cop de mà” celebrada al Parc d'Atraccions del Tibidabo i organitzada per la Fundació Real Dreams.

Durant tot el dia, nens i nenes van passar per la carpa de La Roda on van realitzar veritables meravelles de mans solidàries. Amb goma “Eva”, una mica de cola i unes tisores retallaven manetes que després decoraven per posar a la punta d'un llapis. Els més grans també van participar ajudant als petits recordant els seus dies d'infantesa asseguts a les cadiretes de colors i rodejats per la màgia del Tibidabo.

A la cinquena edició d’aquesta festa solidària, hi ha hagut espai per la música, jugar amb bombolles i tallers diversos elaborats per cinc entitats del tercer sector amb l'objectiu de conscienciar a tothom de la importància del compromís social de treballar a favor dels nens i nenes, tant al nostre país, com arreu del món.

La tipografia “Anna” al cartell de la Tamborinada 2014
Amb el lema “Sumant Capacitats” l'Anna Vives ha creat la seva tipografia de lletres solidària amb l'objectiu de representar a tot el col·lectiu de persones amb necessitats especials.

L’Anna Vives treballa a la Fundació Itinerarium on tenen com a objectiu desenvolupar projectes que millorin l'abast i la qualitat dels processos educatius i socials. Al setembre de 2011 l’Anna va començar a treballar la seva lletra amb un equip de persones aconseguint, un any més tard, la seva digitalització alfabètica apta per escriure en qualsevol ordinador.

La tipografia Anna és el resultat de l’observació de l’entorn i la investigació de diferents publicacions impreses. La intenció original de la tipografia és imitar els traços de l’escriptura d’Anna, una grafia molt particular, ja que barreja caràcters en majúscula i minúscula indistintament. En ser una tipografia de lletra lligada és molt adequada per utilitzar en textos curts o de caràcter informal. Està composta per 126 caràcters corresponents a l’alfabet llatí, signes de puntuació, accents, alguns caràcters especials i properament serà adaptada a més idiomes. La tipografia Anna ha rebut el suport de coneguts esportistes com ara Andrés Iniesta, Jorge Lorenzo o Vicente del Bosque i va estar escollida per l'equipació del Barça al passat Trofeu Joan Gamper.

El Tibidabo s'omple per ajudar als nens i nenes del món amb "Un cop de mà"


El pròxim diumenge 18 de maig col·laborem amb la festa solidaria “Un cop de mà” celebrada al Tibidabo i enguany apadrinada per Carles Puyol.

"Uncopdemà" és una festa solidària organitzada per la Fundació Real Dreams i el Parc d’Atraccions Tibidabo amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta edició, també, compta amb un padrí excepcional: Carles Puyol.

La festa neix amb l’objectiu de sensibilitzar i donar a conèixer a les famílies de Barcelona les tasques que realitzen les ONG d’aquí, pels nens i nenes del món. Hi participem diverses ONG que treballen dia a dia per què tots els nens i nenes d’arreu del món puguin tenir les mateixes oportunitats.<--break->El parc d'atraccions Tibidabo s'omplirà de tallers elaborats per les cinc entitats del tercer sector que enguany participem en la festa: Fundación Soñar Despierto, dedicada a la defensa dels Drets Humans dels menors tutelats i persones desfavorides amb elevat risc de marginació; Fundación Theodora, que ajuda a humanitzar l’estada dels nens/es i adolescents hospitalitzats oferint-los espais d’entreteniment i somriures; Metges Sense Fronteres, organització medica i humanitària internacional que aporta ajuda a poblacions en situació precària i a víctimes de catàstrofes d’origen natural o humà i de conflictes armats; UNICEF, que és una organització capdavantera mundialment dedicada a la defensa i protecció dels infants, i Fundació La Roda, on treballem per afavorir la transformació social als territoris a través de la cultura.

Pàgines

Subscribe to Noticies