SuperHerois!!!


Mireu-vos al mirall i veureu que darrere d'aquests ulls de vegades avorrits, altres alegres i gairebé sempre cansats, podeu trobar un superheroi. Amb l'objectiu de recaptar muntanyes de joguines, la Fundació La Roda, junt amb altres entitats com Fundació Comtal, Fundació REIR o Fundació La Salut Alta, hem començat a buscar a aquests herois anònims amb l'objectiu que tots els nens i nenes tinguin la possibilitat de poder tenir joguines noves amb les quals jugar aquest Nadal.

“Tots podem ser un superheroi”, és el lema de la campanya que ens ajudarà a fer la recaptació d'aquestes joguines.

La Roda a les programacions familiars de Nadal del Corte Inglés

Aquest cap de setmana arrenquen les programacions familiars nadalenques als Corte Inglés de Catalunya.

Els centres del Corte Inglés de Cornellà, Can Dragó, Francesc Macià, Sabadell i Tarragona un any més han escollit la Fundació La Roda per programar els espectacles d'animació que completen les extenses propostes i suggerencies que com sempre acompanyen les famílies en aquestes dates tan especials.

A partir d'aquest dissabte 6 i fins al 30 de desembre, titelles, contes de Nadal, pallassos, circ, espectacles de màgia i el ja tradicional Caga Tió seran les activitats que es podran veure gaudir en dos sessions de matí i tarda.

Un cop mes, la programació d'espectacles familiars de La Roda es l'escollida per la firma com a prova de fidelitat a la feina ben feta, la qualitat dels grups i a la responsabilitat social que aquest gest suposa per les entitats del tercer sector. El Corte Inglés és una empresa privada coneixedora del compromís social i cultural que suposa contractar amb La Roda i els beneficis directes en el desenvolupament dels projectes que la fundació manté arreu de Catalunya.

De Candel a nosaltres, els catalans


El passat 18 de novembre vam poder gaudir d'un apassionat debat sobre identitat i llengua a la taula rodona “De Candel a nosaltres, els catalans” que va tenir lloc al Museu d'Història de Catalunya i on va assistir com a ponent la presidenta de la fundació La Roda Lluïsa Celades.

La participació de la presidenta, va recordar la figura d'Antoni Maria i Badia Margarit, que ens ha deixat recentment. També va explicar els 37 anys d'existència de La Roda i la feina social que està fent prioritzant per sobre de tot la integració social, ja que un dels principals problemes en què es troben és precisament la d'aquelles persones que s'aïllen de la realitat del país de manera conscient. No podia deixar de parlar del món del voluntariat i no va deixar d'agrair la feina dels més de 1000 voluntaris de La Roda que hi treballen desinteressadament pel lleure, l'educació i la tradició catalana.

Assistim a la 59 Jornada Corresponsables

 


El passat 18 de novembre va tenir lloc la 59 Jornada Corresponsables en la qual es va analitzar la importància de la Comunicació Interna en el desenvolupament de la Responsabilitat Social Empresarial (RSE).

La jornada, a la qual va assistir la directora de la Roda, Anna Corbella, es va desenvolupar a l'Auditori de Gas Natural Fenosa de Barcelona i fou inaugurada pel director general d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom del Departament d'empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Xavier López; el responsable de Reputació i Sostenibilitat de Gas Natural Fenosa, Antonio Forts; i el president de Corresponsables i de la seva Fundació, Marcos González.
Durant la jornada, es va posar de manifest la importància que té la comunicació interna com a eina generadora de credibilitat i la seva necessitat de ser coherent amb la comunicació externa.

La Fundació La Roda, membre del Consell d'associacionisme i Voluntariat de Catalunya


El procés de renovació de les vocalies del Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya es va iniciar el passat setembre quan els membres de la CAVC es van reunir per acordar la renovació de les vocalies ocupades per entitats dels sectors ambiental, comunitari, cultural, internacional i social. Qualsevol entitat de voluntariat sense ànim de lucre que actui al territori català i tingui la seva seu registrada a Catalunya pot ocupar una d'aquestes vocalies si presenta la seva candidatura i és escollida per la resta de membres en votació.

Homenatge a Albert Manent

El passat dilluns, 3 de novembre, es va realitzar un acte d’homenatge al filòleg, escriptor i activista cultural Albert Manent.

Els seus vincles amb la Fundació La Roda van ser als inicis de l'entitat quan cap allà el 1977 encara era l'associació La Roda.

L’acte va tenir lloc al Saló de Cent de Barcelona i va ser organitzat pel grup Sant Jordi de promoció i defensa dels drets humans. A l'homenatge van assistir la presidenta i directora de La Roda Lluïsa Celades i Anna Corbella en representació de totes les persones i entitats que sota el paraigua de la fundació van estar vinculades al tarannà lluitador i d'estima vers la cultura catalana de l'escriptor.

La Fundació La Roda a la Festa dels Súpers


Gestionant l'estand de la Direcció General d'Atenció a la Infància del departament de Benestar Social i Família amb els drets dels Infants i portant els jocs, contes i titelles del 1714, hem participat novament a la Festa dels Súpers de Televisió de Catalunya. Com a especialistes en cultura, tradició i lleure hem estat un any més al davant dels espectacles, jocs i activitats que la Generalitat aporta a aquest gran espectacle per a famílies d'arreu de Catalunya.

Durant la 18a Festa dels Súpers, moltes de les 350.000 persones que van passar per l'Anella Olímpica de Montjuïc, van visitar i gaudir de les nostres activitats. A l'espai lúdic i participatiu dels drets dels Infants, els nens i nenes van interactuar amb jocs gegants on, d'una forma engrescadora i estèticament atractiva, van poder conèixer els continguts de la Convenció dels Drets dels Infants.

Festa dels Súpers

Aquest proper cap de setmana d'octubre, arriba una nova edició de la festa dels súpers a l'estadi Lluís Companys de Montjuïc. Durant els dos dies que dura la festa, els assistents, podran gaudir de més de 200 activitats i espectacles en un recinte de 50.000 metres quadrats, a més d'actuacions en directe durant tot el dia amb el lema “Sóc Així”

En aquesta ocasió, La Roda serà present dinamitzant l'estand de la direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. Amb els jocs i les activitats plantejades es farà partícips a tots els nens i nenes acompanyats de les seves famílies d'actuacions que promocionen el benestar i la qualitat de vida dels menors. La commemoració del Tricentenari per part de la Generalitat de Catalunya també ocuparà un espai especial amb els jocs, contes i titelles del 1714 que sempre ens acompanyen arreu del nostre país.

Marketplace 2014


El Born CC ha acollit el passat 20 d’octubre el “Marketplace Europeu 2014”, un punt de trobada on 36 entitats socials, 97 empreses, 15 centres especials de treball i 7 plataformes de responsabilitat social, han compartit, analitzat i donat impuls a la seva activitat en l’àmbit de la responsabilitat social i el voluntariat.

La Fundació la Roda va poder compartir amb altres entitats del tercer sector i empreses la seva responsabilitat social com a fundació que treballa per a millorar el lleure infantil i juvenil i consolidada en el temps com a eina de dinamització cultural i de lluita contra l 'exclusió social. El projecte “Tiretades” va ser l'escollit per l'entitat com a mostra d'acció social i cultural que la Roda desenvolupa a l'hospital Germans Tries i Pujol de Badalona amb nens i nenes que resideixen durant unes setmanes o mesos als centres hospitalaris i que vol facilitar l'estada acompanyant-los en la recuperació a través de l'art.

Les titelles de La Roda viatgen a Timisoara


Durant els dies passats dies del 7 al 10 d'agost, la ciutat romanesa de Timisoara va acollir amb gran èxit el Festival de l'Aplec Internacional amb la intenció de conèixer la cultura i el tarannà català.

En aquesta edició i primera celebrada en terres romaneses, els vilatans de Timisoara es van trobar a totes les places entorn de la de l’Òpera, colles de sardanistes, geganters, bastoners, falcons, capgrossos, etc..., en un nombre total d’aproximadament més de 550 actuants, que a més d’exhibir-se, van oferir també tallers per als romanesos més agosarats que van voler aprendre la sardana. Certament, les actuacions a les places i als escenaris també es van intercalar amb altres de la cultura pròpia de grups com Ansamblul Timișoara o el grup Peregrinii o la cantant Baturova Oyuna que va interpretar, en romanès i català, la cançó de Lluís Llach “El meu país és tan petit”.

Pàgines

Subscribe to Noticies