Festa dels Súpers

Aquest proper cap de setmana d'octubre, arriba una nova edició de la festa dels súpers a l'estadi Lluís Companys de Montjuïc. Durant els dos dies que dura la festa, els assistents, podran gaudir de més de 200 activitats i espectacles en un recinte de 50.000 metres quadrats, a més d'actuacions en directe durant tot el dia amb el lema “Sóc Així”

En aquesta ocasió, La Roda serà present dinamitzant l'estand de la direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. Amb els jocs i les activitats plantejades es farà partícips a tots els nens i nenes acompanyats de les seves famílies d'actuacions que promocionen el benestar i la qualitat de vida dels menors. La commemoració del Tricentenari per part de la Generalitat de Catalunya també ocuparà un espai especial amb els jocs, contes i titelles del 1714 que sempre ens acompanyen arreu del nostre país.

Marketplace 2014


El Born CC ha acollit el passat 20 d’octubre el “Marketplace Europeu 2014”, un punt de trobada on 36 entitats socials, 97 empreses, 15 centres especials de treball i 7 plataformes de responsabilitat social, han compartit, analitzat i donat impuls a la seva activitat en l’àmbit de la responsabilitat social i el voluntariat.

La Fundació la Roda va poder compartir amb altres entitats del tercer sector i empreses la seva responsabilitat social com a fundació que treballa per a millorar el lleure infantil i juvenil i consolidada en el temps com a eina de dinamització cultural i de lluita contra l 'exclusió social. El projecte “Tiretades” va ser l'escollit per l'entitat com a mostra d'acció social i cultural que la Roda desenvolupa a l'hospital Germans Tries i Pujol de Badalona amb nens i nenes que resideixen durant unes setmanes o mesos als centres hospitalaris i que vol facilitar l'estada acompanyant-los en la recuperació a través de l'art.

Les titelles de La Roda viatgen a Timisoara


Durant els dies passats dies del 7 al 10 d'agost, la ciutat romanesa de Timisoara va acollir amb gran èxit el Festival de l'Aplec Internacional amb la intenció de conèixer la cultura i el tarannà català.

En aquesta edició i primera celebrada en terres romaneses, els vilatans de Timisoara es van trobar a totes les places entorn de la de l’Òpera, colles de sardanistes, geganters, bastoners, falcons, capgrossos, etc..., en un nombre total d’aproximadament més de 550 actuants, que a més d’exhibir-se, van oferir també tallers per als romanesos més agosarats que van voler aprendre la sardana. Certament, les actuacions a les places i als escenaris també es van intercalar amb altres de la cultura pròpia de grups com Ansamblul Timișoara o el grup Peregrinii o la cantant Baturova Oyuna que va interpretar, en romanès i català, la cançó de Lluís Llach “El meu país és tan petit”.

19a Mostra d'Associacions de Barcelona


Com cada any, La Roda torna a estar present a la 19a Mostra d'Associacions de la Mercè dissabte 20 de setembre amb la Federació Catalana de Voluntariat Social. Com ja és habitual, durant la Festa Major de Barcelona, se celebra a la Plaça Catalunya la Mostra d'Associacions de Barcelona on la Fundació La Roda compartira l'estand de la FCVS amb Invia i Save the Children.

"Catalunya aixeca el teló"

La 13a edició de Catalunya Aixeca el Teló ha donat el tret de sortida oficial a la temporada de teatre. La gala es va celebrar el passat 15 de setembre a la nit i es van poder veure fragments d'alguns espectacles que estaran en cartell aquest curs i esquetxos creats especialment per l'ocasió.

Com cada any, l'acte va estar organitzat per ADETCA (Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya), els Teatres Públics de Barcelona i l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya, que van donar el tret de sortida de la nova temporada per primera vegada a l'escenari del Gran Teatre del Liceu.

El TNC se suma al projecte DESLIMITA'M


El Teatre Nacional de Catalunya serà a partir d'aquesta temporada un nou col·laborador del projecte Deslimita'm!, organitzat per la Fundació La Roda i l’Associació ImpactaT intervencions teatrals. Aquest projecte du a terme una tasca d’inclusió social amb joves en risc d’exclusió, utilitzant el teatre com un mitjà no violent de transformació social i de reflexió sobre els seus conflictes més immediats, que poden trobar en la creació teatral algunes eines que els ajudin a superar conflictes vinculats amb les seves circumstàncies individuals i col·lectives. Gràcies a iniciatives com aquesta, Deslimita'm! pot continuar creixent, oferint serveis i formacions en un moment econòmicament difícil per la societat i en especial pels joves.

Comença l'Escola d'Estiu del Voluntariat


La 15a Escola d’Estiu del Voluntariat es va inaugurar el passat 2 de juliol a la Casa del Mar de Barcelona. A l’acte hi van assistir la presidenta de La Roda, Lluïsa Celades, i la directora, Anna Corbella.

 L’Escola d’Estiu del Voluntariat és un espai de formació organitzat pel Departament de Benestar Social i Família que el duen a terme escoles del Pla de formació del voluntariat de Catalunya, com l’Escola de Formació de la FCVS, i altres entitats especialitzades.

Aquesta 15a edició compta amb un total de 55 accions formatives amb una previsió de més de 1.000 participants. I com a novetat, els cursos s’impartiran a diverses ciutats de Catalunya i hi haurà seminaris i cursos en línia. D’aquesta manera es renova el format de les edicions anteriors i es potencia l’oferta formativa de la Generalitat amb motiu de la Capitalitat Europea del Voluntariat de Barcelona per aquest any 2014. La 15a Escola d’Estiu del Voluntariat va dirigida a les persones voluntàries, als coordinadors de voluntariat i als dirigents de les entitats sense ànim de lucre, si bé hi ha una oferta de cursos d’iniciació oberta a la ciutadania en general.

Jornada 25è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’Infant


La directora de La Roda, Anna Corbella, va assistir a la inauguració d'una jornada que commemora el 25è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l'Infant

El passat 3 de juliol va tenir lloc una jornada per reflexionar sobre els reptes en matèria d’infància organitzada per la Taula Nacional de la Infància de Catalunya, la PINCAT i Unicef. A la jornada van participar 250 representants d’entitats socials, administracions, universitats i altres agents i va ser inaugurada per la Núria de Gispert, Presidenta del Parlament de Catalunya, Neus Munté, Consellera de Benestar Social i Família, Anna Folch, Presidenta d’UNICEF Comitè Catalunya i Paco Estellés, Coordinador de la Plataforma d’Infància de Catalunya.

RSC: Un recurs de bones pràctiques

Durant la 5a Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya, que es celebra del 7 al 12 de juliol a Barcelona, La Fundació La Roda serà una de les entitats protagonistes a l'acte de lliurament del distintiu “Etiqueta responsable” atorgat per l'Associació +Responsables i la consultora Ingenería Social SAL.

L'entrega, que anirà a càrrec del Conseller d'Empresa i Ocupació Felip Puig i l'alcalde de Barcelona Xavier Trias, és un reconeixement a les bones pràctiques i a la gestió responsable i amb valors dins el món de la cultura i el lleure.

Neix “El País que Volem”

 

El País que Volem, l’eina ciutadana per construir la Catalunya del segle XXI

 

La presidenta de la Fundació La Roda, Lluïsa Celades, va assistir el passat 29 de maig a l'acte de presentació de “El País que Volem” que va tenir lloc al Born Centre Cultural. El coordinador, Martí Olivella, va explicar les característiques d'aquest nou projecte acompanyat de la vicepepresidenta de “El País que Volem”, Alícia Casals, del membre del secretariat de l'ANC, Jordi Manyà i del president de l'ENS, Antoni Carner.

Pàgines

Subscribe to Noticies