19a Mostra d'Associacions de Barcelona


Com cada any, La Roda torna a estar present a la 19a Mostra d'Associacions de la Mercè dissabte 20 de setembre amb la Federació Catalana de Voluntariat Social. Com ja és habitual, durant la Festa Major de Barcelona, se celebra a la Plaça Catalunya la Mostra d'Associacions de Barcelona on la Fundació La Roda compartira l'estand de la FCVS amb Invia i Save the Children.

"Catalunya aixeca el teló"

La 13a edició de Catalunya Aixeca el Teló ha donat el tret de sortida oficial a la temporada de teatre. La gala es va celebrar el passat 15 de setembre a la nit i es van poder veure fragments d'alguns espectacles que estaran en cartell aquest curs i esquetxos creats especialment per l'ocasió.

Com cada any, l'acte va estar organitzat per ADETCA (Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya), els Teatres Públics de Barcelona i l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya, que van donar el tret de sortida de la nova temporada per primera vegada a l'escenari del Gran Teatre del Liceu.

El TNC se suma al projecte DESLIMITA'M


El Teatre Nacional de Catalunya serà a partir d'aquesta temporada un nou col·laborador del projecte Deslimita'm!, organitzat per la Fundació La Roda i l’Associació ImpactaT intervencions teatrals. Aquest projecte du a terme una tasca d’inclusió social amb joves en risc d’exclusió, utilitzant el teatre com un mitjà no violent de transformació social i de reflexió sobre els seus conflictes més immediats, que poden trobar en la creació teatral algunes eines que els ajudin a superar conflictes vinculats amb les seves circumstàncies individuals i col·lectives. Gràcies a iniciatives com aquesta, Deslimita'm! pot continuar creixent, oferint serveis i formacions en un moment econòmicament difícil per la societat i en especial pels joves.

Comença l'Escola d'Estiu del Voluntariat


La 15a Escola d’Estiu del Voluntariat es va inaugurar el passat 2 de juliol a la Casa del Mar de Barcelona. A l’acte hi van assistir la presidenta de La Roda, Lluïsa Celades, i la directora, Anna Corbella.

 L’Escola d’Estiu del Voluntariat és un espai de formació organitzat pel Departament de Benestar Social i Família que el duen a terme escoles del Pla de formació del voluntariat de Catalunya, com l’Escola de Formació de la FCVS, i altres entitats especialitzades.

Aquesta 15a edició compta amb un total de 55 accions formatives amb una previsió de més de 1.000 participants. I com a novetat, els cursos s’impartiran a diverses ciutats de Catalunya i hi haurà seminaris i cursos en línia. D’aquesta manera es renova el format de les edicions anteriors i es potencia l’oferta formativa de la Generalitat amb motiu de la Capitalitat Europea del Voluntariat de Barcelona per aquest any 2014. La 15a Escola d’Estiu del Voluntariat va dirigida a les persones voluntàries, als coordinadors de voluntariat i als dirigents de les entitats sense ànim de lucre, si bé hi ha una oferta de cursos d’iniciació oberta a la ciutadania en general.

Jornada 25è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’Infant


La directora de La Roda, Anna Corbella, va assistir a la inauguració d'una jornada que commemora el 25è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l'Infant

El passat 3 de juliol va tenir lloc una jornada per reflexionar sobre els reptes en matèria d’infància organitzada per la Taula Nacional de la Infància de Catalunya, la PINCAT i Unicef. A la jornada van participar 250 representants d’entitats socials, administracions, universitats i altres agents i va ser inaugurada per la Núria de Gispert, Presidenta del Parlament de Catalunya, Neus Munté, Consellera de Benestar Social i Família, Anna Folch, Presidenta d’UNICEF Comitè Catalunya i Paco Estellés, Coordinador de la Plataforma d’Infància de Catalunya.

RSC: Un recurs de bones pràctiques

Durant la 5a Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya, que es celebra del 7 al 12 de juliol a Barcelona, La Fundació La Roda serà una de les entitats protagonistes a l'acte de lliurament del distintiu “Etiqueta responsable” atorgat per l'Associació +Responsables i la consultora Ingenería Social SAL.

L'entrega, que anirà a càrrec del Conseller d'Empresa i Ocupació Felip Puig i l'alcalde de Barcelona Xavier Trias, és un reconeixement a les bones pràctiques i a la gestió responsable i amb valors dins el món de la cultura i el lleure.

Neix “El País que Volem”

 

El País que Volem, l’eina ciutadana per construir la Catalunya del segle XXI

 

La presidenta de la Fundació La Roda, Lluïsa Celades, va assistir el passat 29 de maig a l'acte de presentació de “El País que Volem” que va tenir lloc al Born Centre Cultural. El coordinador, Martí Olivella, va explicar les característiques d'aquest nou projecte acompanyat de la vicepepresidenta de “El País que Volem”, Alícia Casals, del membre del secretariat de l'ANC, Jordi Manyà i del president de l'ENS, Antoni Carner.

La Tamborinada commemora els fets del 1714

Finalment el bon temps ha acompanyat aquest diumenge la festa major de les entitats de la Fundació La Roda: La Tamborinada amb més de 100.000 persones previstes que passaran per la Ciutadella durant tot el dia. Ningú ha volgut faltar a la cita amb les entitats del món de la cultura i el lleure d'arreu de Catalunya.

En aquesta 37a edició, dedicada a la commeració del Tricentenari, les més de 80 entitats que formen part de La Roda han viatjat en el temps per retornar els jocs i tradicions de l'època tal com es feia a la Catalunya de fa 300 anys. Els gremis dels macips de ribera i els bastaixos, dels pintors, dels oripellers, dels barretaires, dels perxers, dels mestres d'aixa, dels confiters, dels dauradors, dels taverners, dels flequers i fornes han servit per il·lustrar els escenaris dels espectacles repartits pel parc, fent l'ullet a la històrica Barcelona dels oficis.

Entrevistem a Inés Valls, il·lustradora del cartell de la Tamborinada2014


No puc estar més feliç d’haver aportat el meu petit granet de sorra i a sobre, de compartir cartell amb la tipografia que va crear l’Anna Vives. Un luxe tot plegat!!

Inés Valls és llicenciada en econòmiques, màrqueting i RRPP i vinculada al món de l'art des de sempre. Les seves obres es caracteritzen per un estil naïf que va perfeccionar a Saint Martin's School de Londres i a l'escola de disseny Bau de Barcelona. Les seves dues passions són la comunicació i la il·lustració, que compagina actualment realitzant exposicions itinerants en l'àmbit nacional, fent encàrrecs a particulars i empreses a més de col·laborar com a decoradora i estilista freelance.

Empreses solidàries

 


Entrevistem a Silvia Lozano López, Responsable Regional de Relacions amb la societat de Corporació Pascual.

"Calidad Pascual" és una de les empreses privades que ens ajuden a la Tamborinada fent donació dels seus productes. Aquesta empresa és un clar exemple de corporació que porta la Responsabilitat Social Corporativa a un altre nivell. En les passades memòries presentades per l'empresa sobre Responsabilitat Social Corporativa, va donar a conèixer una aportació anual de més d'1,8 milions d'euros al tercer sector i al mecenatge i vint iniciatives des del Grup de Voluntariat.

Com es construeix una campanya important a partir de les accions de Responsabilitat Social? En Pascual utilitzem un concepte diferent per explicar la nostra estratègia de responsabilitat social. Aspirem a la creació de valor compartit, és a dir, a integrar plenament la responsabilitat corporativa en la planificació i gestió de la companyia, tenint en compte les expectatives dels nostres grups d'interès. 

Pàgines

Subscribe to Noticies