Érem. Som. Serem.

El passat 14 de novembre la directora de La Roda, Anna Corbella, va assistir a la presentació dels actes del Tricentenari de 1714 al Born Centre Cultural. El conseller de la presidència de la Generalitat i portaveu del govern, Francesc Homs, va presentar la celebració com una victòria.

En el marc de la celebració tricentenaria, la Fundació La Roda, organitzarà la Tamborinada d’aquest any com una gran memòria lúdica del 1714. Amb la col·laboració del seu centenar d’entitats, la Tamborinada recuperarà, els jocs tradicionals amb els que els veïns de la ciutat de Catalunya participaven fa 300 anys.

En la presentació dels actes al Born, el comissari Miquel Calçada va explicar que 52 municipis formaran la ruta 1714 del Tricentenari i que “els objectius seran commemorar, reimaginar, cohesionar i projectar”.

Els actes començaran l’11 de gener a la Seu de Lleida, primera ciutat que va caure sota les tropes borbòniques i durant tot l’any se succeiran tota mena d’accions festives i culturals commemoratives del 1714.
La Diada de Sant Jordi serà una data important juntament amb l’acte de clausura on està previst desvetllar una escultura commemorativa.
Entre altres activitats ens agrada saber que es esplantarà un enorme roure a Montserrat amb terres d’arreu de Catalunya o que el 10 de desembre, i coincidint amb el Dia dels Drets Humans, totes les escoles han estat convidades a deixar anar milers de globus amb missatges de llibertat en record a la prohibició de volar estels al 1775 pel governador militar de la ciutat de Barcelona.