Més d’un centenar de joves participants del projecte Actuem, es donaran cita aquest dimecres 10 d’abril a la sala Monpou de la Fundació SGAE.

Aquesta trobada a 4 setmanes de la gran estrena de la XII edició del Deslimita’m servirà perquè, durant 2 hores, aquests nois i noies, intercanvien punts de vista i opinions que els portaran a un millor coneixement de les altres realitats que els seus companys de projecte han treballat. D’aquesta forma, l’actuació del dia 12 de maig en el Deslimita’M es convertirà en una experiència molt més positiva per a tots ells.

El dimecres 3 d’abril, la sala Monpou de SGAE, serà l’escenari de la primera trobada entre tots els participants, l’avantsala al seu gran minut de glòria en l’escenari del teatre BARTS en el qual compartiran les peces teatrals que han treballat durant tot el curs. Aquests nois i noies vénen de diferents realitats i col·lectius socials, la qual cosa fa molt més rica la varietat de temes que tracten en les seves obres, pensades i protagonitzades per ells mateixos.
En aquesta trobada prèvia posarem sobre la taula els diferents pensaments i comportaments sexistes en l’etapa adolescent. A través de les tècniques del teatre fòrum, que tan bé coneixen, buscarem la complicitat i el debat enriquidor que suposa tractar un tema tan important com aquest.

La proposta teatral per a aquesta trobada és “Aprenent a estimar sense prejudicis”. Els joves necessiten aprendre a generar els seus propis criteris i mantenir-los per sobre de la pressió del grup amb la intenció de poder-se relacionar lliurement des de la igualtat. Desmecanizar els pensaments i comportaments sexistes en les relacions en l’etapa adolescent. Analitzar el paper que desenvolupa la família en el moment d’educar als fills i les filles en aquest àmbit.
Durant 2 hores, aquests nois i noies, intercanran punts de vista i opinions que els portaran a un millor coneixement d’altres realitats i proximitat entre ells, fent que l’actuació del dia 12 de maig en l’escenari del Deslimita’M es converteixi en una experiència molt més positiva.

SINOPSI: La Meri i el Pau són dos joves que comencen a relacionar-se. Tant la pressió social com la del grup d’amics fan que, a vegades, diguin coses o actuen sense estar en acord amb què realment senten. Hi ha molts prejudicis amb els quals han de lluitar: “Si la Meri surt amb diferents nois segur que pensen que és una fresca. En canvi, si Pau surt amb diferents noies, és un triomfador”.