Presentació del documental “Roda Rodem”


El divendres 19 de novembre de 2021 es va dur a terme la presentació del documental “Roda Rodem” a l’Institut Rambla Prim de Barcelona.

El documental, basat en el projecte de teatre social Deslimita’m, i realitzat per joves amb diversitat funcional entre 19 i 23 anys, reflexiona sobre la vida quotidiana, sobretot sobre les seves vivències i situacions personals. Mostra problemes i conflictes als quals han de fer front els joves de la seva edat.

“També sóc una persona i puc ser lliure”, indica en Víctor, un dels joves que ha participat en el projecte. Comenta que s’ha sentit en harmonia, en família i que personalment ha pogut trencar esquemes.

Gràcies als tallers, els joves han pres consciència de situacions personals que volen canviar. Han après a tractar-se amb més respecte i a treballar conjuntament.

L’experiència amb el projecte “Roda Rodem” ha estat molt bona. Tots els professionals implicats en la realització dels tallers i el documental, han valorat de manera molt positiva la qualitat d’aquest. És voluntat d’aquests professionals i alumnes poder repetir el projecte per al curs següent, ja que s’ha vist una molt bona evolució del grup i com es tracten temes importants que els han ajudat en el seu creixement com a persones.

La Fundació La Roda potencia la cultura als barris a través de la Intervenció Comunitària

El projecte “Amb Ulls de Barri” organitza jornades de creació i improvisació per dinamitzar el territori.

Iniciem una nova fase del projecte “Amb Ulls de Barri” que té per objectiu treballar la creació de la mà de Riborquestra i Tudanzas amb el suport de la fundació La Roda.
A les sessions que es celebraran els dissabtes 13 i 27 de novembre i, el 18 de desembre, de 10 h a 14 h al Casal del Pou de la Figuera es treballarà l’expressió a partir de la música i la dansa per impulsar la integració, la convivència ciutadana i la cohesió social.
Per participar de les jornades podeu fer les inscripcions en el següent enllaç o escanejant el QR.
https://bit.ly/30cKg5P

Per més informació visiteu el blog “Amb Ulls de Barri”.
https://ambullsdebarri.blogspot.com/
Aquesta activitat està organitzada amb control d’aforament i les mesures de seguretat vigents que la situació actual requereix.

La Fundació La Roda participa una edició més al programa de Garantia Juvenil

La Roda compta des d’octubre amb la incorporació al seu equip d’una persona a través del programa de Joves en pràctiques de Garantia Juvenil.

Aquesta persona desenvoluparà les seves tasques a l’àrea de Màrqueting i Comunicació de la fundació aportant noves idees i habilitats pel funcionament de l’entitat.

Aquesta oportunitat laboral està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i tindrà una durada de sis mesos, en els quals es crearà una nova dinàmica de treball que enriquirà tant al nou treballador com a l’empresa, en termes d’experiència i professionalitat.

El programa, que també compta amb finançament de fons europeus, és una iniciativa per reduir l’atur juvenil, enfocada a joves menors de trenta anys amb titulació superior. Aquest contracte de treball els permetrà adquirir les competències tècniques i transversals vinculades a la pràctica professional sobre la matèria dels seus estudis.

La Tamborinada 2021 es reinventa i fa bandera de la responsabilitat del món del lleure i la cultura

L’escenari COVID-19 imposa un marc de restriccions severes i les festes de cultura popular com la TAMBORINADA busquem noves maneres de celebrar la cultura i el lleure al carrer dels nostres barris.
Tot i les dificultats, a la Fundació La Roda hem buscat una alternativa imaginativa perquè la gran festa de la cultura i el lleure torni a sortir al carrer amb espectacles d’animació infantil, pallassos, conta contes, mags i grups de cultura popular.
Hem creat un nou format de TAMBORINADA descentralitzada en el temps i els espais que viatjarà pels barris d’arreu de Catalunya.
Com a cada edició, volem arribar al conjunt de la societat per donar visibilitat a la tasca que realitzem les entitats de cultura i lleure i els valors que defensem.
Enguany adaptem la Tamborinada de més d’una seixantena d’activitats i amb més de mil voluntaris participants en una Tamborinada de petit format itinerant però que segueix mantenint l’esperit d’esdeveniment familiar i obert a tothom, inclusiu, solidari i compromès amb valors socials que volem transmetre al conjunt de la societat.
La Tamborinada 2021 oferirà una variada programació d’espectacles d’animació infantil que amenitzaran el calendari de vacances per a públic de totes les edats. Aquestes propostes de caràcter gratuït i en espais a cel obert la majoria, les anirem afegint a l’agenda de la Roda i a la pàgina de la Tamborinada 2021.

De moment tenim confirmades les següents ubicacions:
• Roquetes -14 de juliol.
• Casc Antic – 24 de juliol
• Badalona – 30 de juliol

Consulteu tota la informació AQUÍ: Tamborinada (fundaciolaroda.cat)

Deslimita’M XIV: Teatre Social fet per joves que va més enllà de l’escenari

La culminació d’un projecte que construeix vincles entre joves amb diferents realitats.

Més de 100 joves actors vinguts de tot arreu de Catalunya s’han pujat aquest diumenge a l’escenari del BARTS per a interpretar les seves obres, en la XIV edició del “Deslimita’M”.

Un projecte amb l’objectiu de propiciar l’anàlisi i la reflexió crítica en adolescents i joves sobre els estereotips i prejudicis, tant propis com aquells més presents en el seu entorn social i familiar. Els 10 grups d’aquesta edició van representar micro histories amb les que el públic assistent, molt controlat i reduït a causa de les mesures sanitàries pel COVID-19, van poder reflexionar sobre les relacions familiars, els estereotips o l’educació.

Les obres, que van ser distribuïdes en dues passis, van utilitzar la força de les expressions físiques, recursos musicals i les paraules amb missatges directes que van arribar molt bé a la resta d’assistents. Tots aquests nois i noies formen part del projecte “Actuem”, un projecte de prevenció i actuació basat en el teatre social i el Teatre de l’Oprimit. “Actuem” planteja el treball amb adolescents de 12 a 18 anys en risc o situació d’exclusió social a través d’un cicle de tallers en els quals joves, en grups de 10 a 20 persones, experimenten les tècniques del teatre social i creen alhora una petita peça teatral que es representa al final del projecte.

«És molt important dotar de les eines necessàries per a poder treballar les capacitats socials. El Teatre Social suposa un recurs imprescindible per a incidir en aspectes socials, en el treball en equip, en la socialització entre els participants i sempre des d’una metodologia distesa. És per això, que la Fundació La Roda juntament amb l’associació Impactat porten treballant braç a braç 15 anys en aquest projecte pel qual han passat ja més de 2500 nois i noies”, subratlla Anna Corbella, directora de la Fundació La Roda.

Programem activitats culturals als Centres Oberts gràcies a la iniciativa nadalenca “videotrucades solidàries”Aquest mes de gener, a La Fundació La Roda, hem pogut programar activitats de lleure i cultura a diversos Centres Oberts de Catalunya, com a resultat dels beneficis obtinguts a la iniciativa nadalenca “Videotrucades solidàries”.

Durant aquesta campanya solidària, moltes famílies catalanes han participat rebent videotrucades dels personatges nadalencs com ara el Pare Nadal, els reis d’Orient o en Fumera. Els nens i nenes de la casa gaudien d’una xerrada en directe on parlaven dels seus desitjos, explicaven com els hi havia anat a l’escola o presentaven les seves mascotes en un entorn màgic i ple d’il·lusió.

Per portar a terme aquesta campanya solidària, es va crear un apartat específic de Nadal al web de “El Planeta dels Contes” per poder explicar l’objectiu solidari de la campanya.

El resultat d’aquesta iniciativa ha estat del tot satisfactori, no només pel resultat immediat amb els nens i nenes que van rebre la videotrucada, sinó també perquè hem pogut reforçar les activitats culturals per infants de Centres Oberts que tradicionalment treballen als barris més desfavorits de Catalunya.
Com és sabut, la Fundació La Roda som una organització sense ànim de lucre amb més de 40 anys d’experiència al món del lleure i la cultura que ofereix suport a les entitats que treballen amb infants, joves i població amb risc d’exclusió social i fomentem la cohesió amb activitats culturals i de lleure que generen espais de trobada, de diàleg i de treball en comú.

Acabant un any difícil i complicat en molts sentits, a la Fundació La Roda encetem un 2021 amb la mirada posada en la innovació i el desenvolupament de noves propostes sostenibles que fomentin la cultura i el lleure segur i a l’abast de tothom.

El TNC col·labora un any més amb els projectes de La Roda


El Teatre Nacional de Catalunya, malgrat la complicada situació de pandèmia que patim, ha confirmat la col·laboració un any més amb els projectes de teatre social de la Fundació La Roda.

L’objectiu d’apropar i potenciar el teatre als àmbits educatius i culturals dels joves és ara més important que mai. Contribuir a l’eficàcia de la labor de les entitats participants vers el poder de la transformació social del teatre és una eina molt important pel moment tan complicat que la cultura pateix.

Com cada any, els joves participants en els projectes «Actuem» i «Deslimita’m» faran visites a les instal·lacions del TNC i podran assistir a assajos reals i fins i tot rebre directrius i consells per part de professional del teatre, seguint i respectant les mesures covid-19 marcades en cada moment.

Un cop més, el TNC esdevé un servei públic amb el desenvolupament de col·laboracions en projectes socials facilitant l’accés al teatre a col·lectius amb dificultats especials o socials.

Projecte “Actuem”
Teatre Nacional de Catalunya

La Fundació La Roda i TRAM impartiran tallers nadalencs infantils per ajudar a la conciliació durant les vacances escolars


Els infants de sis municipis de l’àrea d’influència del Tramvia de Barcelona treballaran les tradicions de Nadal i la manipulació de diferents materials reciclats.

Aquest projecte educatiu neix d’un conveni de col·laboració entre TRAM i la Fundació La Roda d’Accions Culturals i del Lleure.

TRAM i la Fundació La Roda d’Accions Culturals i del Lleure han signat un conveni de col·laboració per impartir tallers sobre les tradicions nadalenques catalanes durant les vacances escolars de Nadal a diferents centres de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, 2 Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern adherits a l’entitat solidaria.

Es proposa a les famílies sis tallers creatius gratuïts per a infants de 6 a 11 anys que fomentaran l’ús de diferents materials reciclats, potenciaran les habilitats manuals i les tradicions culturals, destinats a fins a 360 participants en grups reduïts segons les especificacions de la Generalitat de Catalunya en cada moment. Tots els tallers estan preparats per complir amb les mesures de seguretat contra la COVID-19 als diferents centres: tots els infants disposaran d’un kit de material individual que no podran compartir, l’ús de la mascareta i alcohol hidroalcohòlic serà obligatori i hi haurà un registre d’accés per controlar el risc de contagi de grup. Aquesta iniciativa va destinada principalment als infants en situació de vulnerabilitat que necessiten espais d’aprenentatge i atenció durant les vacances escolars que les seves famílies no poden finançar i no els poden oferir perquè treballen.

És la tercera vegada que TRAM i la Fundació La Roda impulsen activitats per a infants i joves de famílies en situació de vulnerabilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, després d’haver fet realitat els tallers ReSíClem 2018 i els tallers mediambientals de La Tamborinada 2019.

“La Petita Capmany” millor espectacle familiar dels Premis Barcelona Teatre

La Petita Capmany”, de la companyia Tanaka Teatre i la Fundació La Roda, ha obtingut el guardó al millor espectacle familiar dels Premis Barcelona Teatre, que es decideixen per votació popular i que es van fer públics el passat setembre. Aquesta deliciosa i multidisciplinària obra sobre la figura de la Maria Aurèlia Capmany i el seu pare, Aureli, es va estrenar el 20 de gener i explica com va ser el seu llegat i la necessitat de preservar i explicar la seva obra vital.

Coincidint amb els 100 anys del naixement de la Maria Aurèlia Capmany (escriptora, activista cultural i pionera del feminisme) i els 150 anys del naixement del seu pare Aureli Capmany (rondallaire, folklorista i restaurador del patrimoni tradicional), la Fundació La Roda va plantejar a la companyia Tanaka Teatre, produir un espectacle familiar.

Després de fer un acurat treball de documentació, guiat per la Montserrat Garric i amb el suport de la família Capmany, aquest va servir de fonament per bastir l’obra, que es va assajar al Teatre de la Societat Cultural Sant Jaume de Premià de Dalt i, més endavant, en la residència tècnica a l’Espai Escènic ca n’Humet.

La Petita Capmany va estar nominada amb A-Z (o El Misantrop), de Silvia Navarro i NAPS & COLS (Jove Teatre Regina); Els musics de Bremen, el musical (Teatre Gaudí); Geometria de Roseland Musical (Mercat de les Flors) i La Bruixa de la Tramuntana de Bitó Produccions (Teatre Lliure).

TamborinadES 2020

Comença la Tamborinada Descentralitzada 2020!!!
Enguany hem volgut portar la Tamborinada el més a prop possible de les persones i per aixó repartirem els espectacles i tallers arreu de Catalunya. Durant gairebé tres mesos Rodarem pels pobles i barris amb l’ajut de les nostres entitats culturals i de lleure.
Ara més que mai, hem de defensar el dret al lleure per als nens i nenes i que puguin gaudir, socialitzant amb altres infants i recuperant tot aquest temps perdut, sempre tenint en compte les mesures de seguretat.
Ens preocupa com garantir l’accés a la cultura i el lleure en igualtat d’oportunitats de forma segura. Som conscients del que suposa fer cultura als carrers, omplir les places, tornar a fer lleure en una situació tan estranya i amb manca de recursos per moltes entitats. Res és com abans del COVID-19, però seguirem treballant per reclamar un món en igualtat d’oportunitats per a infants i joves.
Formeu part d’aquesta iniciativa, entreu a les xarxes i pengeu les vostres fotos fent lleure, cultura… Fent vida.

Feu servir #Tamborinades2020 i comencem el canvi. Entre t@ts ho aconseguirem!!!

“El Planeta dels Contes” supera les 100.000 reproduccions en temps rècord

El canal de YouTube “El Planeta dels Contes” ha superat les 100.000 visualitzacions en un temps rècord. La plataforma desenvolupada per la Fundació La Roda, que compta actualment amb mig miler de subscriptors es troba entre els canals més reconeguts de lleure i cultura en llengua catalana.

El gener de 2018, “El Planeta dels Contes” va inaugurar el seu canal en YouTube amb l’objectiu de compartir amb els més petits de la casa moments màgics treballant valors com la interculturalitat, el medi ambient o la diversitat en un entorn totalment segur i multidisciplinari. Per a això, s’han creat 12 llistes de reproducció amb 107 vídeos que s’han vist més de 100.000 vegades.

“El Planeta dels Contes” té un públic majoritàriament familiar i s’ha convertit en punt de trobada, especialment, per als petits de la família. El disseny divertit, colorista i senzill fa que sigui molt fàcil el seu ús i navegació entre les temàtiques dels contes.
Aquest any, i a causa de les circumstàncies sanitàries, s’han introduït noves temàtiques amb gran èxit com la celebració de Sant Jordi en línia i llistes de cançons de grups que formen part de les programacions que La Roda realitza en els barris de Catalunya.

La roda se suma al manifest a favor de la cultura!


Nombroses entitats del sector cultural de Catalunya s’han unit al ‘Manifest a favor de la cultura’ promogut per l’entitat catalana Cercle de Cultura.
El Manifest demana a les administracions públiques catalanes, espanyoles i europees que elaborin un conjunt de mesures que permetin el manteniment del teixit productiu i l’activitat dels sectors culturals per garantir la continuïtat de la feina desenvolupada per creadors, artistes i treballadors de la cultura, associacions i de tots aquells ciutadans que hi participen a través de la cultura popular i tradicional.

Manifest

La greu crisi sanitària a la qual estem assistint des del tancament dels espais culturals del passat 12 de març i des del decret d’Estat d’Alarma del 14 de març, ha deixat els sectors culturals en estat de xoc, paralitzats i sense cap capacitat per a generar cap mena d’ingressos o per garantir el seu funcionament bàsic. Una mesura necessària per combatre la urgència sanitària i garantir una gestió eficaç i coordinada per a lluitar contra el coronavirus ha sacsejat, com mai abans cap altra crisi, tota la cultura del país. Una cultura que des del primer moment s’ha solidaritzat amb generositat en abastir de continguts els minuts i les hores mortes de la ciutadania confinada a casa, coneixedora com és de la importància de tenir cura del cos, i també de l’ànima. 
 
Però ens hem descuidat de catalogar la cultura com un servei essencial. Ara des de casa, demà des dels seus espais naturals d’exhibició. I ens hem deixat pel camí, desprotegits, empreses, entitats, institucions, artistes, creadors, investigadors, gestors i treballadors, i tota la varietat de persones que vivim cada dia de la cultura considerada com un dels motors del nostre progrés social. A més, la cultura és fonamental per a la construcció de l’oferta turística, basada en molts casos en l’atractiu i l’oferta cultural, sense la qual no serà possible rellançar l’activitat turística i de serveis associats. 
 
Els professionals de la gestió cultural, els museus i espais de patrimoni, les arts escèniques, audiovisuals, les arts literàries, les plàstiques i les musicals, s’han vist obligats a interrompre els seus processos de creació, recerca, gestió patrimonial i desenvolupament creatiu destinats a garantir la continuïtat bàsica dels seus serveis i posar en marxa nous projectes; així com s’han quedat desertes les ciutats sense obrir sales d’exhibició cinematogràfiques, teatrals, musicals, els espais de creació, les galeries d’art, els museus i espais de presentació patrimonial, les biblioteques, arxius, llibreries, i espais públics on es desenvolupen manifestacions culturals de tota mena. L’experiència s’estén també a les empreses productores de cinema, de televisió, d’espectacles teatrals, d’editorials, de la indústria del videojoc, la producció musical, i els serveis associats al turisme, la cultura popular i la gestió del lleure. 
 
Avui podem certificar que el 100% del sector cultural està aturat. A la impossibilitat de generar ingressos o de continuar oferint els serveis bàsics a la ciutadania, s’uneix l’enorme dificultat per a mantenir a curt i mitjà termini les estructures productives i els serveis bàsics de funcionament que són les que creen les condicions per a l’adequat funcionament dels sectors culturals. Constatem que els artistes, creadors, gestors, conservadors i investigadors, que el conjunt de treballadors de la cultura, no només ja no disposen de les condicions per donar sortida als seus treballs sinó que, a més, una gran majoria no reben cap ingrés, o les seves organitzacions estan patint enormes dificultats de finançament que posen en risc la seva continuïtat. A la situació de dèficit en el finançament de la cultura, la manca d’una llei de patrocini, mecenatge i participació social, s’hi afegeix ara la crisi pandèmica global. Podem asseverar que els sectors culturals es troben davant del moment més difícil i decisiu de la seva història. 
 
El sector cultural ha estat clau per ajudar a edificar valors essencials en la societat com són el pluralisme, la convivència, la tolerància, el respecte, la llibertat d’expressió, la crítica i l’educació. Però recordem que la cultura no és una despesa: és una inversió, i que és també un sector econòmic important (3,5 % del PIB) que, a més, afecta de manera important l’enfocament d’altres sectors, com el turisme i el comerç. 
 
Tots aquests aspectes són els que ens impulsen a reclamar amb promptitud les següents mesures: 
 
Peticions
1. La cultura és un dret recollit per la declaració Universal dels Drets Humans, i un bé de primera necessitat, i així ha de quedar establert en totes les normes del nostre país, a partir d’ara i pel futur. 
2. Això comporta que ha d’estar protegida, impulsada i promocionada, amb uns recursos suficients i adequats a aquesta importància. 
3. La cultura hauria d’integrar-se en els plans estratègics de desenvolupament territorial, social i econòmic. 
4. Calen mesures de “xoc” destinades a injectar recursos en el sector amb caràcter immediat. Més enllà de l’endeutament per sortir de la crisi caldrà actuar de manera urgent per preservar tot el teixit cultural, amb especial atenció a la preservació del joc de forces equilibrades entre el sector públic i el privat. 
5. Són imprescindibles mesures de protecció tant dels artistes, creadors, tècnics i gestors, com de les empreses, entitats i institucions culturals, font de riquesa i treball de moltes persones. 
6. Cal una coordinació estratègica que impliqui als departaments de Cultura, Salut, Educació, Empresa, Treball, Territori i Interior, en la planificació de la recuperació de l’activitat, per no estigmatitzar els espais culturals, com va succeir en l’inici d’aquesta crisi. Caldrà pactar amb el sector les condicions en les quals es planteja la tornada, així com els protocols de seguretat que generin confiança al públic. 
7. Cal una gran campanya de comunicació i màrqueting dirigida a recuperar el públic cultural sensibilitzant-lo de la necessitat de la seva complicitat per generar una viabilitat dels sectors culturals el més aviat possible. 
8. Cal començar a treballar en iniciatives legislatives que permetin disposar d’una llei de Mecenatge, Patrocini i Participació social que esdevingui un veritable estímul per la participació de les persones físiques com jurídiques en el finançament de la cultura. 
9. Cal posar-se a treballar en l’actualització del marc normatiu que afecta els sectors de la cultura, aprofitant els potencials reals de desenvolupament estratègic del model econòmic, social i territorial. 
10. Volem ser considerats tan necessaris com ho hem estat per superar aquest confinament. Ara, però, toca a les administracions posar les eines, les lleis i els recursos per ajudar al sector cultural. 

Barcelona, 20 d’abril de 2020

“El Planeta dels Contes” acull la Diada familiar de Sant Jordi 2020

Sara RubioEl passat 23 d’abril, la fundació La Roda va viure una Diada de Sant Jordi diferent, marcada per les mesures de confinament decretades.
Amb l’objectiu de crear bons moments entorn d’aquesta tradició tan important en uns moments tan difícils, vam proposar a les famílies a gaudir de la creació d’històries en format vídeo al voltant de la llegenda de Sant Jordi.
Les nombroses i divertides històries que es van rebre van ocupar un espai especialment dissenyat a la plataforma de “El Planeta dels Contes”, una plataforma segura i multidisciplinària que La Roda impulsa amb contes i cançons de les companyies que participen del projecte cultural que l’entitat desenvolupa als barris de Catalunya.
La fundació La Roda ha valorat molt positivament el desenvolupament de la proposta i treballa en altres accions culturals per realitzar-les conjuntament amb les companyies i les diferents entitats del sector cultural i del lleure. Tanmateix, seguirem animant a les famílies a continuar gaudint d’aquesta plataforma web on poden trobar continguts de lleure i educatius.

Consulteu la plataforma: https://www.elplanetadelscontes.cat/

El Corte Inglés clou la Campanya “Espai de Nadal” amb èxit de participació


Un any més, els centres de El Corte Inglés han tancat una campanya nadalenca amb gran participació familiar. Els nens i nenes que van passar per “l’Espai de Nadal” del 30 de novembre al 29 de desembre vam poder gaudir de més de 100 espectacles de música, animació, màgia i titelles.

Amb aquestes programacions i les que es contracten durant tot l’any, El Corte Inglés manté el seu compromís d’empresa ajudant així, al desenvolupament de projectes socials i culturals que la fundació La Roda desenvolupa arreu de Catalunya.

Dinamització de La Roda per la campanya de la Generalitat de Catalunya i la Fundació ECOLEC “Canvia el xip. Recicla’ls”

L’Agencia de comunicació Exclusive Products aposta pels serveis de monitoratge de la Fundació La Roda per dinamitzar la nova campanya “Canvia el xip. Recicla’ls” de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC).

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) va iniciar el passat 29 de novembre una nova campanya per al foment de la recollida de residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE), coincidint amb el Black Friday.

L’equip de monitors i monitores de la fundació La Roda serà l’encarregat de difondre el missatge de la campanya als punts d’informació dels centres comercials, a les 20 botigues d’electrodomèstics d’arreu de Catalunya així com a les places de més de 16 municipis.

La voluntat d’aquesta campanya és la d’aprofundir en la idea d’allargar la vida útil d’aquests aparells, promovent la reparació i reutilització, així com animar la ciutadania a dipositar aquests objectes en els punts de venda específics.

Un cop més, el compromís responsable d’empreses i administracions fan suport al desenvolupament de projectes socials i culturals a Catalunya contracta’n serveis de la Fundació La Roda.

Més informació:
http://residus.gencat.cat/ca/actualitat/noticies/detall/np-campanya-RAEEs

El Corte Inglés programa amb La Roda espectacles infantils per a la campanya de Nadal.


Ja ha arribat el Nadal a El Corte Inglés i com cada any, del 30 de novembre fins al 29 de desembre, tots els nens i nenes podran gaudir en “l’espai Infantil de Nadal” d’espectacles de màgia, circ, conta contes, titelles i música en directe de la Fundació La Roda .
Durant tots els caps de setmana i dies festius en sessions de matí i tarda de 12.30 i 18.30 es viurà l’alegria del nadal en els escenaris dels diferents centres repartits per tota Catalunya.

A més, es podrà visitar al Pare Noel en la seva bonica casa en la qual, acompanyat dels seus colorits i simpàtics elfos, recolliran les cartes dels més petits.

Com és habitual, la programació d’espectacles familiars de la Roda, és la escollida per a la campanya de Nadal en els centres de Cornellà, Can Dragó, Francesc Macià, Sabadell, Portal de l’Àngel, Diagonal i Tarragona que l’empresa té a Catalunya com a prova de fidelitat al treball ben fet, la qualitat dels grups i a la responsabilitat social que això suposa.

El Corte Inglés manté el seu compromís d’empresa responsable contractant les programacions familiars amb la fundació La Roda i ajudant així, al desenvolupament de projectes socials i culturals a Catalunya.

És molt important destacar aquest compromís que empreses social i culturalment responsables com El Corte Inglés suposa per a projectes d’entitats que, com La Roda, actuen d’elements generadors de valors com la igualtat, la solidaritat o la justícia amb els més vulnerables i que són imprescindibles en la societat actual.

Totes les activitats són GRATUÏTES

www.elcorteingles.es

Old Teddy’s Company fa suport a “La Roda als barris”


L’empresa especialista en juguetes Old Teddy’s Company s’ha sumat al projecte de la Fundació La Roda
fent una donació important de joguines no bèl·liques i no sexistes. Es tracta d’una empresa especialitzada
en la comercialització de jocs i joguines idonis per inspirar la imaginació, crear i explorar.

Segons expliquen els responsables de l’empresa, els agrada innovar aportant nous productes al mercat de
la joguina educativa. A Old Teddy’s Company, són conscients de la problemàtica actual del medi ambient,
de la importància del lleure educatiu i per això fan especial atenció a la responsabilitat corporativa fent
suport i col·laborant amb projectes com els de La Roda amb l’objectiu d’apropar el joc i el lleure als nens i
nenes i les seves famílies.

En aquest sentit, gran part del material lliurat serà entregat a les entitats adherides a La Roda que han
manifestat una demanda explícita i la resta abastiran les necessitats que vagin surtin al llarg de l’any als
barris de La Roda.

Gran èxit de participació familiar a la 42a edició de la Tamborinada


La Fundació la Roda ha celebrat la 42 edició de la Tamborinada al Parc de la Ciutadella. “Fem festa, fem cultura, fem barris” ha sigut novament el lema de la d’aquesta gran festa familiar i solidària.

Més de 30.000 persones van passar des de les 11 del matí i fins a les set de la tarda pel Parc de la Ciutadella participar de les activitats pensades per a tota la família. Els espais es van organitzar novament per temàtiques seguint l’esquema dels programes que La Roda desenvolupa durant tot l’any als barris de Catalunya. D’aquesta manera, les famílies van trobar activitats dedicades al Consum responsable, al Medi ambient, la Interculturalitat, la Cultura popular i el Planeta dels contes.

Els milers de visitants que van passar al llarg del dia pel Parc de la Ciutadella van participat molt activament als tallers de tota mena, realitzant bosses de pa ecològiques, tallers de percussió ètnica, realitzant figuretes amb plastelines sotenibles i practican pintures amb la boca entre d’altres opcions.

Els jocs de fusta gegant i la gran carpa-pilota no van parar d’acollir a petits i grans que, sota l’empar de l’ombra, jugaven als jocs tradicionals de tota la vida.
Els més agosarats s’enfilaven pel rocòdrom o feien anar tota mena d’andròmines per aconseguir fer punteries o guanyar partides amb els companys.

Per la seva banda, els espectacles d’animació, màgia, pallassos i titelles repartits pels quatre escenaris que es van instal·lar al parc no van parar de rebre els aplaudiments dels petits de la casa. En total s’han fet més de 60 activitats infantils que fomentaven els valors socials i culturals. Des de la Fundació la Roda i la seixantena d’entitats que la formen, hem tornat a apostar pel lleure i la cultura i, com sempre ens han acompanyat milers de famìlies en aquesta aventura.
Fins l’any vinent!

Cultura i lleure amb valors socials: Tamborinada 2019

Com cada any, la Tamborinada arriba amb la seva música, tallers i molts espectacles infantils. El 2 de juny, el Parc de la Ciutadella tornarà a omplir-se de famílies i un formiguer de cultura i lleure desbordarà per tots els racons.
Aquest dia farem la més gran festa oberta a tothom, diversa i solidària amb la il·lusió i la força de les més de 60 entitats que formen part de La Roda. Unes entitats que, amb el nostre suport, fa dècades treballen per la cultura i el lleure infantil i que ens han acompanyat en aquest llarg camí fins a l’actualitat.

Farem una TAMBORINADA basada en els programes que La Roda desenvolupa als barris. D’aquesta forma, trobareu l’espai del Consum responsable, Medi ambient, Interculturalitat, Cultura popular i el Planeta dels contes. Omplirem el Parc de la Ciutadella de milers de famílies que gaudiran durant tot el dia dels més de 30 tallers, jocs i espectacles de la millor qualitat.

Espectacles i activitats pels petits de la casa
Hi haurà un gran espectacle inaugural a les 13 hores a la plaça de la cascada amb el grup XipXap amb “Que peti la plaça” i ja no pararem de ballar i cantar amb grups com Pentina el Gat i els Més Tumàcat.
A les 18 hores tindrà lloc la gran cloenda amb la Big Band Xiula. Gaudirem d’una experiència única d’animació musical amb les millors cançons del grup famós per treballar valors com compartir, conviure, estimar i adquirir compromís per millorar l’entorn, sempre des de la diversió i la disbauxa.

Als diferents escenaris del parc trobareu durant tot el dia i sense parar màgia, titelles, contacontes i pels camins us acompanyaran gegantons, timbalers, batucades i cercaviles espectaculars com Traüt amb la Piccola Orquesta, que amb la seva peculiar xaranga acompanyaran a la comitiva de personalitats públiques que sempre ens visiten.

El conductor, presentador i la veu de la Tamborinada serà el mestre Pep Callau, que ens assegurarà una Tamborinada trepidant, imparable i sorprenent.

Com a cada edició, farem una TAMBORINADA per a tothom, amb traducció d’espectacles en llengua de signes i enguany comptarem amb la participació en l’escenari principal del grup de teatre Ganyotes. Aquesta és una companyia teatral que treballa per la normalització d’actors i actrius amb diversitat funcional i que ens presentaran “Twestern”, un espectacle multidisciplinari ambientat en el territori oest.

No us ho podeu perdre!!

Gran èxit de la XII edició del Deslimita’M

La culminació d’un projecte que ajuda a construir vincles entre joves amb diferents realitats.

L’escenari de la Sala Barts va ser testimoni el diumenge 12 de maig d’11 representacions teatrals en les quals més d’un centenar de nois i noies vinguts de tota Catalunya van compartir la difícil tasca d’exposar situacions socials que ens envaeixen cada dia.

Van representar micro històries amb les quals es va pretendre fer reflexionar a l’espectador sobre la sexualitat, el feminisme, la desigualtat, la violència, la superació, l’amor… Temes que són una font d’oportunitats per a lluitar contra els estereotips, desmuntar tòpics i reflexionar críticament sobre la societat i les decisions que es prenen.

Per a això, es van utilitzar recursos musicals, coreogràfics, interpretatius sempre i molt imaginatius.
Les obres es van distribuir en dues passades en els quals el públic va gaudir i va participar activament dels debats que es van generar en acabar cadascuna d’elles.

Tots aquests nois i noies formen part del projecte “Actuem”, un projecte de prevenció i actuació basat en el teatre social i el Teatre de l’Oprimit. “Actuem” planteja el treball amb adolescents de 12 a 18 anys en risc o situació d’exclusió social a través d’un cicle de tallers en els quals joves, en grups de 10 a 20 persones, experimenten les tècniques del teatre social i creen alhora una petita peça teatral que es representa al final del projecte.

«Es treballen les diferents capacitats a través de l’eina del teatre, que és una eina molt potent. S’incideix en aspectes socials, en el treball en equip, en la socialització entre els participants i sempre des d’una metodologia distesa. D’aquesta forma s’aconsegueix que els joves gaudeixin, reflexionin i que després això ho transmetin en l’escenari», subratlla Anna Corbella, directora de la Fundació La Roda.