Assistim a l’acte de cloenda de l’Any de la Família

familia-presentacioUna commemoració que se suma al vintè aniversari de l’Any de la Família impulsat per les Nacions Unides amb l’objectiu de ressituar les famílies i les seves necessitats en el centre de l’atenció pública.

El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona va acollir el passat dia 4 de març a la tarda l’acte de cloenda de “Barcelona 2014, Any de la Família”, una commemoració que es va sumar al vintè aniversari de la proclamació de l’Any de la Família impulsat per les Nacions Unides amb l’objectiu de ressituar les famílies i les seves necessitats en el centre de l’atenció pública.

L’Alcalde de Barcelona,Xavier Trias, i la la regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Irma Rognoni van presidir l’acte. Trias va subratllat “la importància de les relacions intergeneracionals i el fet que les persones grans puguin participar”. Per la seva part, Irma Rognoni, va destacar que la família és “l’autèntic motor de canvi i transformació de la ciutat i de la societat per fer-la més justa i millor per a tothom” i va recordar que “només es pot adquirir la grandesa dels valors a partir de l’experiència i la inspiració que aporta la família”.

L’acte de cloenda de “Barcelona 2014, Any de la Família” va comptar amb la participació de l’escriptora i divulgadora de continguts científics Catherine L’Ecuyer, autora del llibre “Educar en el asombro” i col·laboradora a diversos números de la revista “CARRER”editats per La Roda. L’Ecuyer va parlar del “gran repte” de transmetre els valors de la família als infants. L’escriptora va afegir que perquè els pares i professors puguin transmetre els valors als nens “els han d’encarnar a les seves pròpies vides cuidant de forma especial l’experiència sensorial dels nens durant la seva infància”. L’Ecuyer va reivindicar que “l’aprenentatge vertader s’esdevé quan un nen és capaç de sentir les realitats senzilles que l’envolten i sorprendre’s davant la seva bellesa”.

Pels infants assistents es va habilitar al Saló de Cròniques un espai de joc amb activitats al voltant del Joc de cartes de les Famílies de Barcelona creat amb motiu de “Barcelona 2014, Any de la Família”, alhora que es va poder veure una exposició del procés participatiu de creació d’aquest joc.