Ens sumem al Tricentenari de 1714 amb la propera edició de la Tamborinada

A partir de setembre, la Generalitat commemorarà amb activitats al llarg de Catalunya el Tricentenari de la derrota de 1714 a la Guerra de Successió, quan Barcelona va caure a les mans de les tropes borbòniques i les institucions catalanes van ser prohibides.

L’alcalde, Xavier Trias; el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, i els comissaris dels actes del Tricentenari, Toni Soler (per l’Ajuntament de Barcelona) i Miquel Calçada (per la Generalitat de Catalunya), van presentar oficialment el programa de Barcelona. L’acte del recordatori del 300 aniversari dels fets de 1714, al que La Roda va acudir com a entitat implicada, va tenir lloc a la terrassa de l’edifici de l’Ajuntament de Barcelona .

En aquest sentit, la Tamborinada 2014 de la nostra Fundació, serà una memòria lúdica de 1714. El diumenge 1 de juny, les més de 80 entitats, viatjaran en el temps al Parc de la Ciutadella per recuperar jocs i tradicions tal com es feia pels carrers de la Catalunya d’aquella època.