Èxit del DESLIMITA’M al Arteria

dsc_0087

S’obre el teló i apareix un grup d’adolescents que expresan i superen les pors que els angoixen. Es tracta de nois i noies que participen en la trobada de teatre social per a joves Deslimita’m.

Uns 80 adolescents d’entre 14 i 18 anys de diverses localitats de Barcelona han estat aquest dissabte a l’Arteria Paral·lel amb obres de teatre de 15 minuts en què tracten conflictes i situacions socials que els afecten i els preocupen. Un teatre amb la finalitat social de reconduir la conducta de joves en risc d’exclusió.

Cada grup va representar la peça que va treballar al llarg del curs amb titols tan sugerents com ara: Mirando el ombligo, El amor no es fácil (rumores y más rumores) o crisis … crisis…? Crisis …! -, on els joves han mostrat les seves preocupacions, pors odubtes fent servir els recursos i les eines que els ofereix el llenguatge teatral.

Un cop acabada la representació va haver-hi un fòrum on els assistents van dialogar amb els nois i noies que van actuar per compartir les seves impressions respecte a la peça interpretada. Segons Anna, Corbella de la Fundació La Roda i coordinadora del projecte Deslimita’m “Creiem que aquesta trobada juvenil és important com a clausura del treball realitzat on el teatre és una eina de transformació i reflexió social, alhora que dóna l’oportunitat als adolescents de viure l’experiència d’actuar en un teatre com a Artèria Paral·lel”.

La mostra ha passat per diferents teatres, i a mida que es fa gran també ho fa l’espai de la Trobada. En aquesta cinquena edició, el Teatre Arteria ha estat l’escenari de les obres teatrals, on un public de mes de 300 persones entre les quals i havia numerosa representació de personalitats de la cultural catalana va estar entregat des del primer moment i va gaudir del talent urbà i quotidià.