Festival de la Infància

arq8ebvdf0bb9tdenbqiaa3exzds0_ohwquy3upjg8rlUn any més, la Fundació La Roda té una cita amb el Festival de la Infància durant les festes de Nadal coordinant l’espai “Som Infants, Tenim Drets” organitzat per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència. Enguany la Fundació ha instal·lat un estand dividit en diversos espais cadascun d’ells dedicat a un dret dels infants: Dret de Participació, dret de joc, dret a l’educació i dret a la identitat.

Fent un recorregut per tots ells, els nens i nenes són els protagonistes del programa de foment dels drets on el més important és el coneixement dels valors de forma lúdica.

Dret de Participació:

Article 12

L’infant té dret, així que tingui un judici propi, a expressar la seva opinió en tot allò que l’afecta i a veure com aquesta opinió és atesa.

Article 13

L’infant té dret a la llibertat d’expressió i a buscar, rebre i difondre informacions i idees pels mitjans que triï només amb les limitacions que la llei prevegi.

En aquest espai realitzem un mandala participatiu de fusta i fils de colors on els nens i nenes enganxen la silueta d’un infant on han escrit un desig de millora per la societat i el món. D’aquesta forma tindrem un mandala construït entre tots!

Dret de Joc:

Article 31

L’infant té dret al descans, al lleure, al joc i a la participació en activitats culturals i artístiques.

En aquest espai, els nens i nenes es troben una zona lliure de lloc per organitzar el seu propi espai lúdic amb joguines de fusta, ancaixables, trencaclosques…etc.

Dret a l’educació:

Article 28

L’infant té dret a l’educació i l’Estat té l’obligació de proporcionar educació primària obligatòria gratuïta, de fer que l’ensenyament superior sigui accessible a tots, i de vetllar perquè la disciplina escolar es fomenti en el respecte i la dignitat de l’Infant.

Un espai dedicat a la lectura i sessions de conte contes.

Dret a la Identitat:

Article 2

Tots els drets enunciats en la Convenció han de ser atorgats a tot infant sense excepció; l’Estat té l’obligació de protegir l’infant contra qualsevol mena de discriminació.

Article 7

L’infant té dret a un nom des del seu naixement i a adquirir una nacionalitat, de manera que mai no resulti un apàtrida; també té dret a conèixer els seus pares i a ser atès per ells.

En aquest espai, els nens i nenes s’emporten un obsequi que els recorda que han passat per l’estand dels Drets dels Infants.
L’espai de la Fundació al Festival de la Infància es troba al Pavelló número 2 del recinte firal de Montjuïc i l’horari d’obertura és de 10 a 20 hores, ininterrompudament, fins al 4 de gener.