ReSiclem

ReSíclem és un projecte de sensibilització mediambiental que utilitza diverses formes d’expressió cultural i artística per arribar als infants i joves.

El projecte està concebut per ressaltar la importància de les actituds personals amb l’objectiu d’aconseguir que tots plegats assumim un paper actiu en la conservació del medi, i més concretament en matèria de reciclatge dels residus domèstics i en el consum responsable.

El medi ambient ha esdevingut per als ciutadans un tema de preocupació constant i cada

vegada més present. Tots estem implicats en la preservació de la natura i hem de fomentar les actuacions que s’adrecin al reforçament de la consciència i la responsabilitat en aquest àmbit. Per aquest motiu presentem aquest projecte, posant a l’abast de les nostres entitats la nostra experiència en el camp educatiu i les nostres eines educatives: l’espectacle i els tallers.

Divertir, educar i sensibilitzar, aquests són els objectius d’un projecte que neix de la voluntat de participar en la formació d’una societat responsable i conscient, que té cura del seu entorn i lluita per un món en què la natura sigui respectada i protegida.

Algunes propostes del programa

Cercavila dels Residus – La Residual, un projecte d’educació ambiental on treballem amb la manipulació de residus de manera creativa.

Una cercavila on els residus es converteixen en personatges màgics de grans dimensions: cavall de tres metres, gegant de quatre metres, equilibristes, titelles, músics…

Titelles – El Jardí de L’Avi – un conte reciclat

El jardí de l’avi, un conte reciclat és un espectacle representat amb ombres, titelles i actors. La història es desenvolupa d’una manera espontània i creativa que anima els nens i nenes a participar-hi. L’estètica de l’espectacle és curiosa i original.

Fent servir materials reciclats i objectes quotidians trobats a les escombraries demostrem no només que les coses que llencem són reutilitzables, sinó també que la poesia i la màgia són a tot arreu, fins i tot dins d’una ampolla de plàstic buida.

Taller de creació de joguines amb materials reciclats

Es tracta d’una activitat lúdica i sostenible, on es proposa la creació de joguines a partir de la reutilització d’ampolles de plàstic, paper, tetrabrics i llaunes de begudes, entre d’altres materials.

Podrem construir des de jocs de taula, joguines i/o jocs tradicionals de carrer d’arreu del món i moltes coses més utilitzant material de rebuig. Alhora reflexionarem sobre les seves possibilitats didàctiques: sostenibilitat, respecte pel medi ambient, etc.

 

Amb el suport de: